Fajerwerki jako element oprawy weselnej

Fajerwerki są klasycznym sposobem na zapewnienie efektownej oprawy świetlno-dźwiękowej dla wszystkich ważniejszych wydarzeń od uroczystości rodzinnych po świętowanie Nowego Roku. Urządzenie pokazu fajerwerków będzie także wspaniałym i zapadającym w pamięć elementem oprawy uroczystości ślubnej oraz wesela. Dzięki wielu rodzajom materiałów pirotechnicznych stosunkowo łatwo można osiągnąć spektakularne rezultaty.

Dlaczego warto zdecydować się na weselny pokaz fajerwerków?

Wesele to przeżycie, które powinno pozostać w pamięci Pary Młodej oraz zaproszonych gości jak najdłużej. Organizując takie wydarzenie, warto postarać się o to, by jego oprawa była niepowtarzalna i nadawała mu specjalnego charakteru. Poza tradycyjnymi elementami zabawy – wyborem odpowiedniego lokalu, ustaleniem menu oraz zadbaniem o wystrój sali, a także właściwą obsługę i efektowne dekoracje – można również zdecydować się na skorzystanie z dodatków nie tylko podnoszących atrakcyjność imprezy, lecz również gwarantujących wyjątkowe doznania. Elementem, który pozwoli na wyróżnienie imprezy spośród wielu podobnych, będzie urządzenie pokazu fajerwerków. Najlepszym rozwiązaniem okaże się zwrócenie się do firmy, która specjalizuje się w urządzaniu tego rodzaju widowisk. Jej pracownicy dobiorą poszczególne efekty i zsynchronizują je w czasie, a także będą czuwali nad bezpieczeństwem oraz właściwym przebiegiem odpalania poszczególnych ładunków. Jest to o tyle komfortowe, że pozwala na dokładne zaplanowanie porządku całego spektaklu i dobranie elementów, które najbardziej przypadną do gustu organizatorom. Inną opcją może być zakupienie gotowego zestawu bezobsługowego, który może być odpalony bez pomocy specjalistów.

Jakie rodzaje fajerwerków mogą sprawdzić się najlepiej?

Pokaz fajerwerków może wykorzystywać różne ich rodzaje, zarówno bardziej stacjonarne, jak klasyczne wulkany wyrzucające snopy iskier, jak i klasyczne rakiety wynoszące ładunki na dużą wysokość. Wśród możliwych do uzyskania efektów niesłabnącym powodzeniem cieszą się fajerwerki kuliste, takie jak peonie, w których dobrze widać rozchodzące się promieniście ramiona o takiej samej długości lub chryzantemy, o zróżnicowanych ramionach. Chętnie wybierane są fajerwerki dające efekt w kształcie palmy, a więc z ramionami rozchodzącymi się promieniście, lecz z najdłuższymi opadającymi ku dołowi albo wierzby, gdzie wszystkie ramiona są skierowane w dół. Popularnością cieszą się świetliki dające pojawiające się na większej przestrzeni pojedyncze błyski. Weselne pokazy fajerwerków organizuje firma Pol-Expance ze Szczecina. Prowadzi ona również sprzedaż fajerwerków w tym rozbudowanych zestawów do samodzielnego odpalania.