Witaminy i minerały w diecie

Witaminy, minerały (tj. żelazo, kwas foliowy itp.) i składniki odżywcze w królestwie roślin (soja, kukurydza itp.) oraz pozostałości istotne w fermentowanej żywności. Każdy, kto czyta informacje o wartości odżywczej, które przedstawiłem, będzie mógł zobaczyć, że te witaminy i minerały mają znaczący wpływ na zdrowie i strukturę biochemiczną. Sfermentowana żywność ma ogólnie niskie stężenie składników odżywczych i naturalnie występujących węglowodanów (cukier, laktoza itp.). Witaminy, minerały, żeby wymienić tylko kilka. I muszą być odpowiednio pozyskiwane dla optymalnego zdrowia.

Kluczem do zdrowia jest prawidłowe odżywianie. Spójrz na osobę, która jest bardzo chuda, może nadal dobrze sobie radzi w niektórych innych obszarach, takich jak odżywianie, ale ta szczupła budowa ciała nigdy nie doprowadzi jej do zdrowia. Pomyśl o osobie, która jest super sprawna, ale ma bardzo niski poziom energii, a zdrowy poziom energii poprawia metabolizm, więc warto być naprawdę sprawnym, aby być zdrowym. Więc jaki jest najlepszy sposób, aby uzyskać zdrowy sposób myślenia?

Witaminy, minerały i ketony (głównie jako tłuszcz) muszą odgrywać niezależną rolę w organizmie. Po raz kolejny opracowano dla mnie mój plan diety. Może to nie działać, ponieważ środowisko, typ ciała i metabolizm są funkcją ekspresji genetycznej, z różnymi stężeniami różnych witamin i minerałów w różnych przedziałach ciała. Ale udało mi się zdefiniować rodzaje celów, które mogę osiągnąć, i starałem się zapewnić pewną kontrolę pod względem ilości i rodzaju spożywanej żywności. Ale pierwszą rzeczą, którą chcesz zrobić, to znaleźć sposób na uzyskanie wystarczającej ilości energii, aby osiągnąć swoje cele. Trzeba to rozwiązać indywidualnie!