Decydując się na wakacyjny lub służbowy wyjazd z noclegiem w hotelu, do wyboru masz opcję z wyżywieniem lub bez. Niektóre miejsca – szczególnie w letnich kurortach, oferują również rozwiązanie „pośrodku”, czyli tak zwane wyżywienie half board (HB), obejmujące jedynie 2 posiłki. Czy warto zdecydować się na jedzenie w hotelu? Poznaj zalety takiego rozwiązania.
Wybierając się na urlop do hotelu lub organizując konferencję z noclegiem, będziesz musiał wybrać, jaka opcja wyżywienia podczas pobytu cię interesuje. Hotele, chcąc dopasować swoją ofertę do preferencji różnych gości, dają do dyspozycji kilka wariantów wyżywienia. Najczęściej spotykane to:
Istnieje również opcja OV, czyli overnight, która nie zawiera żadnego posiłku w cenie noclegu. Korzystają z niej z reguły bardzo aktywni turyści, którzy od rana spędzają czas poza hotelem.
Oferty hotelowe, zawierające wyżywienie mają na celu ułatwić turystom, a także osobom podróżującym służbowo pobyt w konkretnym miejscu. Posiłki spożywane w hotelu czasem generują naprawdę dużą oszczędność czasu, co w podróżach biznesowych jest szczególnie ważne. Jakie jeszcze zalety ma zarezerwowanie pobytu z posiłkami?
Wyżywienie w restauracji Hotelu Sleep jest przygotowane przez doświadczonych kucharzy, a składniki świeże od lokalnych dostawców.